onsdag 11 november 2009

Grissjukan

Vad skall jag tro på, tro på, tro på när, tro på när det är så här?

Vi har haft en diskussion jag och AnnC, skall vi och framförallt barnen vaccineras mot svininfluensa? Ingen kan ge ett bra svar, alla tycker och experter säger olika. Så man är utlämnad till sig själv.

Vår slutsats är att oavsett vad man väljer får man tro på Gud, antingen att man inte blir sjuk i svininfluensan eller att man inte blir dålig eller skadad av vaccinet. Pest eller kolera?

Inget lätt val - men när man inser att man måste tro på Gud oavsett val, blir valet enkelt - tro på Gud! Ett val - tro, inte fruktan eller rädsla, utan tro. Det låter självklart, men det tog tid att komma fram till det.

Det kan vara lätt att man hamnar i en situation där man antingen - tror på Gud eller tror på vaccinet. Men det är väl inget kristet förhållningssätt?

Hur blev det då? Jo, idag vaccinerades Alfred som först i vår familj mot grissjukan (som det kallas på Kållandsö).

4 kommentarer:

bergenwall sa...

Sic faciunt omnes" - Alla gör det

Funderar och funderar och funderar hur man skall göra.

Alfred är en hårding,hälsa familjen,familjen hälsar. v v v v t.b

Sjöléns sa...

Grissjukan... den va kul!!!
Det är skönt att vara här, slippa hysterin och beslutet...

/Krm Stina

Josef sa...

ja, Stina, Baconsjukan (som jag hörde idag) är väl det minsta problemet i indisk sjukvård.

My Corner sa...

Jepp, har man tro for Å vaksinere seg for en Indiatur (som jeg har gjort) så er det ikke noe problem å vaksiere seg mot grisesjuken. Så valget er klokt.... For å vri litt på det, hvorfor skifter man til vinterdekk når vi har løfte om at Herren skal bevare oss på alle våre (glatte) veger?