fredag 9 juli 2010

Den vackra döden.


Med risk att låta oerhört pretantiös - som Strindberg eller Bergman, men döden kan vara vacker. Jag hittade detta trädet på en av de vackraste platserna som jag vet och det liksom passade in, trots att det var dött.

Döden är liksom en del av livet, eller? Om man lever med vetskapen att man skall dör, gör inte det livet mer värt att leva? Är det inte de som fått en obotlig eller svår sjukdom som verkligen lever livet, tar vara på relationer, gör upp saker, gör det de verkligen vill? Gör sig klara, med sin omgivning, med döden och med sin Skapare?

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej! Jag heter Anders och hittade din blogg idag.

Du skriver:” Döden är liksom en del av livet, eller? Om man lever med vetskapen att man skall dör, gör inte det livet mer värt att leva?
Är det inte de som fått en obotlig eller svår sjukdom som verkligen ”

Ja, döden är definitivt en del av livet. Men det tragiska är att de flesta människor väljer att med sin fria vilja förkasta Skaparen och Hans Instruktioner. Även massor av människor som tror de kommer till himmelriket vandrar på fel väg. Jag ska förklara…

Hur man ska leva för att möjliggöra så att Skaparen i Hans nåd förser med Sin förlåtelse står det om i den judiska Bibeln och undervisades också av första århundradets Ribi Yehoshua [se not 1] - från Nasaret. Hans namn förvrängdes sedan till Jesus.

Den judiska Bibeln – t.ex. ”Hesekiel” 18 utlovar att Skaparen i Sin nåd ska ge Sin förlåtelse till dem och endast dem som gör sitt uppriktigaste att hålla direktiven i ”Moseböckerna”.

Skaparen kan inte ljuga och ändras inte, såsom det står skrivet i Malakhi 3:6 i den judiska Bibeln!

Ribi Yehoshua – Messias - levde och praktiserade direktiven i ”Moseböckerna” med ett uppriktigt hjärta, han dog oskyldig och blev ett offer. På grund av detta kan den perfekta Skaparen ge Sin förlåtelse för de tillkortakommanden (i att hålla direktiven i ”Moseböckerna”) hos alla de som gör sitt yttersta i att följa Skaparens direktiv i ”Moseböckerna” (i enlighet med vad som står i ”Hesekiel” kapitel 18 (på hebreiska)) i den judiska Bibeln; samt hos dem som har medvetet brutit mot ett direktiv i ”Moseböckerna” - t.ex. brutit mot förbudet att äta fläsk - och upphör med sin överträdelse och istället börjar göra sitt bästa att praktisera alla direktiv i Moseböckerna icke-selektivt till det bästa av sin förmåga.

Det som står i den judiska Bibeln och det som första århundradets Ribi [Ribi var hans titel] Yehoshua –Messias- från Nasaret undervisade strider således mot den kristna frälsningssynen förespråkad på denna blogg.

Att leva på det ovan beskrivna sättet ända tills man dör implicerar att den perfekte Skaparen kommer att fortsätta att ge Sin förlåtelse under hela ens liv, vilket kommer att innebära en fortsatt relation med Honom, vilket leder till himmelriket. Emedan att inte leva på det ovan beskrivna sättet, inte leder till himmelriket enligt Hesekiel kapitel 18 och enligt Ribi Yehoshuas – Messias – undervisning.

Således, kristna som tror de kommer till himmelriket, gör inte det enligt Ribi Yehoshuas – Messias – undervisning.

Noter:
1.http://www.netzarim.co.il/Shared/HistJes.htm